Princess Isatu Hassan Bangura

Princess Isatu Hassan Bangura

Great Apes of the West Coast

Terug naar UITagenda

"In Afrika wist ik wat de kleur van mijn huid was, maar nooit wist ik wat het betekende, tot ik naar Nederland kwam."

Performer Princess Isatu Hassan Bangura (25) vertelt het verhaal van de reis vanuit haar geboorteland Sierra Leone naar Nederland in een liefdesbrief aan haar familie, haar roots, haar volk.

Great Apes of the West Coast is een visuele, muzikale en lyrische solovoorstelling over herbeginnen, herontdekken en herinneren. Met theater als instrument om het licht van de West-Afrikaanse cultuur te doen herleven en te vieren, wil Bangura het verhaal van de Great Apes heroveren en elke negatieve connotatie met het dierenrijk tenietdoen. Great Apes of the West Coast is het verhaal dat ik altijd vermeden heb om te vertellen. Maar de laatste tijd besef ik dat dit verhaal onvermijdelijk is.”

Een unieke samensmelting
In de podiumtaal die Princess voor deze voorstelling heeft gecreëerd, heeft zij dag na dag gevormd door de West-Afrikaanse en de West-Europese kunstvormen samen te voegen. In deze samensmelting werd zij meteen ook geconfronteerd met hun verschillen, gelijkenissen en unieke combinaties. “

Deze voorstelling is Engelstalig met Nederlandse boventiteling.