Dag van de Architectuur 2023

Dag van de Architectuur 2023

Terug naar UITagenda

Het thema voor de Landelijke Dag van de Architectuur 2023 is Toegang | Toegankelijkheid.

Een thema dat uitstekend past bij het nieuwe stadskantoor van Mecanoo Architecten, dat deze zomer in augustus samen met het nieuw gerenoveerde raadhuis feestelijk geopend zal worden. Het achterliggende concept van het ontwerp staat voor open- en toegankelijkheid en verwelkoming van burgers, gasten en medewerkers.

Het programma van de namiddag bestaat uit een lezing van Mecanoo Architecten waarin het ontwerpproces, het nieuwe werkmodel en de verbinding van oud en nieuw een interessante mix voor een veelbelovende voordracht zullen bieden. Een aansluitende discussie over traditie, moderniteit en toekomstgerichtheid als ook rondleidingen door zowel de nieuwbouw als het pas gerenoveerde raadhuis van Peutz zullen deze namiddag afronden.

dag van de architectur 1.jpg

©Mecanoo Architects

Om de combinatie te kunnen leggen tussen de Dag van de Architectuur en de opening van het nieuwe stadskantoor verschuift de Dag van de Architectuur in Heerlen naar 27 augustus 2023, tijdens de stadmaakweek van Cultura Nova, i.p.v. de landelijke datum eind juni.

Een gedetailleerd programma met sprekers, locatie en gasten volgt nog.

dag van de architectur 3.jpg
©Mecanoo Architects

Partner: Gemeente Heerlen