philharmonie zuidnederland

philharmonie zuidnederland

The [Uncertain] Four Seasons

Terug naar UITagenda

Op basis van data van het Internationaal Klimaatpanel IPCC vertaalt The (Uncertain) Four Seasons via een computermodel het 300 jaar oude meesterwerk de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi naar de staat van onze planeet in 2050. Vivaldi’s stormen klinken onheilspellender, vogelgeluiden verstommen.

Met de The (Uncertain) Four Seasons wordt een ongrijpbare problematiek als klimaatverandering voor de bezoeker hoorbaar en voelbaar. Het project werd al op zes continenten uitgevoerd en was finalist bij de World Chanching Idea Awards. Deze speciaal voor Cultura Nova recomposed versie laat horen en zien hoe onze eigen omgeving onder invloed van de mens ingrijpend verandert als we niet snel ingrijpen. Vóór het concert geeft onder andere de Limburgse IPCC-auteur en klimaatwetenschapper Aimee Slangen inzicht en inspiratie hoe het tij richting 2050 te keren.

Solist Niek Baar
Orkest philharmonie zuidnederland

Coproductie
The (Uncertain) Four Seasons is een initiatief van Akqa, mediakunstenaar Tom Devine & componist Hugh Croistwaite en komt tot stand in een coproductie van Cultura Nova, PLT en Philzuid.