Circus Baobab

Circus Baobab

Yé!

Terug naar UITagenda

De finalisten van La France a un incroyable talent 2022!

Acrobatiek, piramides, hiphop: met hun lichaam als enige accessoire hebben de dertien jonge acrobaten van Circus Baobab – een sociaal circus uit Guinee – heel Frankrijk verovert met Yé!. Een hoogvliegende acrobatische voorstelling zonder vangnet, die haar titel ontleent aan een steeds zeldzamer wordende levensbron: water.

Ye! vertelt een krachtig verhaal over water, waarvan de verovering essentieel is voor het leven, voor een beter leven. Met duizelingwekkende acrobatische stunts, die in een soms razend tempo voorbijkomen op energieke muziek, zouden we bij deze show bijna vergeten dat we getuige zijn van een “opeenvolging van indrukwekkende, zeer reële drama's”, aldus regisseur Yann Ecauvre.

“Een viering van de kracht van samenwerking.”
Yann Ecauvre is mede-oprichter van het baanbrekende moderne Cirque Inextremiste en een ware meester van humor in de leegte. Hij haalde zijn inspiratie voor Ye! op in het dagelijkse leven van de jonge acrobaten van de groep met wie hij veel tijd doorbracht in Conakry, de hoofdstad van Guinee. Samen creëren zij een unieke belevenis die traditie en moderniteit op een meesterlijke manier samenvoegt. Een voorstelling die de kracht van samenwerking viert.