Hard in Heerlen: Evildead

Hard in Heerlen: Evildead

Terug naar UITagenda

Hard in Heerlen presenteert een avond ouderwetse thrashmetal met de Amerikaanse band Evildead. Deze oldschool herrieschoppers brengen een avond raggen met een moshpit-garantie naar de Nieuwe Nor.

Evildead werd in 1987 opgericht in Los Angeles. De band imponeerde meteen met een unieke mix van speed- en thrashriffs, geruggensteund door supersnel drumwerk en een donderende bas. De eerste full-length-plaat 'Annihilation of Civilization' uit 1988 is een klassieker. Opvolger ‘The Underworld’ liet een meer metalgericht geluid horen, maar ondanks positieve kritieken viel in 1992 het doek. Pas in 2009 gaven de originele leden Juan Garcia (gitaar, ook actief in Agent Steel en Body Count), Rob Alaniz (drums) en Mel Sanchez (bas) gehoor aan de vele verzoeken om opnieuw de podia in te nemen. Na een reeks concerten daalde er weer een onheilspellende stilte neer over de band uit California. Met nu ook origineel vocalist Phil Flores aan boord keerde de band enkele jaren later definitief terug en kwam er in 2020 met ‘United $tate$ Of Anarchy’ ook (eindelijk) nieuw werk uit.

support: Powerstroke (BE)
Een band die een heerlijke blend van thrash, groove en death metal met zich meebrengt. Deze heren van de duistere noten en harde riffs stonden al eerder op Graspop, Wacken en hebben al eerder als support van Body Count opgetreden!