Filmvertoningen Coalmining Women - een documentaire van Elizabeth Barret

Filmvertoningen Coalmining Women - een documentaire van Elizabeth Barret

Terug naar UITagenda

Tijdens interviews bij hun thuis en op het werk, vertellen vrouwelijke mijnwerkers in de VS waarom ze werken in een traditioneel door mannen gedomineerde industrie. Ze vertellen over de problemen die ze ondervonden toen ze eenmaal aan de slag gingen.

Beelden van deze vrouwen terwijl ze aan het werk zijn laat geen twijfel bestaan of ze geschikt zouden zijn voor dit werk. Sterker nog: ze geven een nieuw perspectief aan de problemen die alle mijnwerkers hebben ondervonden. 'Coalmining Women' (1981) laat hun specifieke bijdrage zien aan de uitdagingen van het mijnwerkersbestaan van enige tijd geleden. Deze documentaire is een bijzonder document voor een ieder die is geïnteresseerd in de geschiedenis van de vrouw, vrouwen in niet-traditionele rollen en vrouwen als een drijvende kracht op het gebied van sociale veranderingen in de huidige maatschappij.

De film wordt vertoond op 2 juli, 6 augustus en 27 augustus om 13:00 uur. De documentaire duurt 45 minuten en is gratis te bekijken, gelieve wel van te voren aan te melden (vol = vol).

Aanmelden
Meld je hier aan voor de vertoning op 2 juli
Meld je hier aan voor de vertoning op 6 augustus
Meld je hier aan voor de vertoning op 27 augustus