Manu Delago

Manu Delago

ReCycling Tour 2023 - Van Innsbruck naar Amsterdam

Terug naar UITagenda

1500 kilometer-fiets-concerttour als milieuvriendelijk alternatief voor conventioneel toeren.

De Oostenrijkse muzikant en componist Manu Delago tilt in de zomer van 2023 zijn ReCycling Tour naar een volgend level. Onder het motto‘van de Alpen naar de Noordzee’ ondernemen de Grammy-genomineerde percussionist en handpanpionier en zijn band een fiets-concert-tocht van Innsbruck naar Amsterdam. En route stopt het gezelschap in Heerlen voor een optreden in onze INGzaal. Als voorproefje verschijnt 14 april 2023 de single From the Alps to the North Sea.

In 2021 voerde de eerste ReCycling Tour Delago en zijn band kriskras op de fiets door Oostenrijk. Nu staan 1500 kilometer van de Alpen tot aan de Noordzee met onderweg zo’n 20 concerten op het programma. "Allereerst willen we ons publiek laten zien dat onze ReCycling Tour geen eendagsvlieg is”, vertelt Manu Delago. “De aanschaf van de fietskarren, zonnepanelen en accu's heeft immers alleen zin als wij ze langdurig gebruiken. Maar het doel reikt verder: wij willen mensen wereldwijd inspireren om een milieuvriendelijker leven te leiden.”

Muzikaal en milieuvriendelijk
Het idee voor de ReCycling Tour ontstond nadat Delago had opgetreden met grote internationale artiesten zoals Björk, Olafur Arnalds en Anoushka Shankar. “Het vele reizen per vliegtuig en bus zette mij aan het denken over hoe ik als muzikant kan bijdragen aan klimaatbescherming. Gaandeweg ontstond het idee van een milieuvriendelijk concerttournee. Alle muziekinstrumenten en apparatuur voor de live-optredens worden vervoerd in speciaal gebouwde fietskarren. Er reizen zonnepanelen en speciale accu’s mee om de energie voor elektronica en lichtapparatuur op te wekken. Onderweg gebruiken we alleen duurzame producten en materialen en ook in het theater willen wij zowel back- als frontstage wegwerpplastic vermijden. En eind juni, als de 1500 kilometer lange fietstocht achter de rug is, nemen wij de nachttrein terug naar Innsbruck. Dat is minstens zo gemakkelijk en comfortabel maar veel duurzamer dan vliegen.”

Manu’s en ook onze tip!
Volg het goede voorbeeld en kom met het openbaar vervoer, de fiets of te voet naar dit concert. Samen dragen we zo een steentje bij aan een duurzamere wereld.