Damiën van Elburg & Band

Damiën van Elburg & Band

'Peace Of Mind' Release Tour

Terug naar UITagenda

Damiën van Elburg is een jonge singer-songwriter, vaak omschreven als een oude ziel. Zijn oprechte americana, country en folksongs zijn geïnspireerd door Johnny Cash en John Prine en luister je met je ogen dicht hoor je misschien zelfs Elvis. Samen met zijn band blaast hij het traditionele jaren 50-repertoire nieuw leven in.

"Stay Away From That Whiskey" is een van de nummers die ook lovende kritieken kreeg buiten Nederland en vermeldde Damiën in de Top 100 countryartiesten die wereldwijd op de radio werden gedraaid wereldwijd. "De gelijkenis met Johnny Cash is meer dan treffend", aldus Dagblad ‘De Limburger’, maar Damiën wil graag zijn eigen liedjes en geluid naar buiten brengen.
Na twee nummer één hits in Limburg werd het tijd voor een album en binnenkort is het eindelijk zover! Het debuut album van Damiën van Elburg genaamd “Peace Of Mind” komt uit op 12 mei.

Onlangs bracht Damiën nog een single uit van dat debuut album genaamd “Don’t Think I Can Call This Planet My Home”. Een dag later stond ook deze single op nummer 1 in de Limburgse 10. Tijdens de shows van de release tour worden deze nieuwe, originele nummers uiteraard ten horen gebracht. Ook de voorgaande hits en covers van artiesten zoals Johnny Cash en John Prine zullen niet ontbreken. Een gloednieuwe show van Damiën van Elburg (& Band).

Support: Jop Dorris
Jop Dorris is een aanstormende Nederlandse pop-countryartiest. Na zijn periodes in de Verenigde Staten, waarin hij zijn songwriting naar een hoger niveau heeft getild, is deze artiest sinds zijn terugkeer vanuit zijn hometown Venlo hard aan de weg aan het timmeren als songwriter en performer. Inmiddels is de jonge Nederlander zich aan het ontwikkelen van songwriter naar volwaardige pop-countryact met full band. De songs die Jop uitbrengt behelzen een mix van catchy refreintjes en teksten die rechtstreeks uit het hart komen.
Zijn debuutalbum ‘Here I Am’, gereleased in december 2022 kan rekenen op veel aandacht in binnen- en buitenland. Jop omschrijft zelf zijn sound als een met pop op smaak gebrachte new countrysound met invloeden als die van Luke Combs, Taylor Swift en Chris Stapleton.