Heel Heerlen Graaft

Heel Heerlen Graaft

Startevent

Terug naar UITagenda

Op zondag 18 juni, tijdens de Nationale Archeologiedagen, gaat het project Heel Heerlen graaft van start. Op deze dag worden er allerlei leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd van 13.00 tot 17.00 uur. Je bent welkom in het Thermenmuseum voor een rondleiding en tal van actieve workshops zoals ‘zeven naar schatten’. Ook kun je mee op ontdekking tijdens een Romeinse wandeling door Heerlen en een kijkje nemen in de Romeinse kruidentuin. In de middag wordt de expo ‘De ontdekking van Coriovallum’ in De Vondst geopend. En tot slot gaat de eerste schop in de grond voor twee proefputten, op het Raadhuisplein en in de Ingenieur Dingertuin! Ben je erbij?

Het programma begint om 13.00 uur met opening van de tentoonstelling ‘De ontdekking van Coriovallum’ in De Vondst. Om 13.15 uur wordt de eerste schop gezet in de grond op het Raadhuisplein, gevolgd door de Dingertuin

Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er doorlopend activiteiten in het Thermenmuseum en De Vondst. Voor het complete programma kijk hier.

Inschrijven is niet nodig.