Appeltaartmatinee Opus. 16

Appeltaartmatinee Opus. 16

Niek Starmans en Michelle Lynne

Terug naar UITagenda

Geniet van prachtige composities, zoals Scaramouche van Darius Milhaud, een czardas van Pedro Itturalde, spirituele muziek van Arvö Pärt en een Turkse suite van Fazil Say

Dit gevarieerde programma gebaseerd op volksmuziek met Landgraafs saxofonist Niek Starmans en Michelle Lynne op de piano brengt u in zomerse stemming.

Niek Starmans vormt sinds 2017 een duo met de Canadese pianiste Michelle Lynne

Niek Starmans laat mensen een kant van de saxofoon laten horen die ze nog niet gehoord hebben. Hij laat een nieuwe visie op bestaande muziek horen en brengt nieuwe nog ongehoorde muziek naar het podium. Hij wil ervoor zorgen dat zijn publiek elk concert iets hoort dat ze nog nooit eerder hebben gehoord. Dit kan variëren van een nieuwe compositie tot een nieuw geluid. Onlangs werd Niek nog uitgenodigd om in Parijs de saxofoonpartij te spelen in de Bolero van Ravel. Twee jaar geleden speelde hij met Bron Saxofoon Kwartet tijdens het tuinconcert in Molenhoek.

Michelle Lynne is een Canadese pianiste en bekend vanwege haar dynamische en opwindende optredens. Ze verbindt zich met haar publiek op een persoonlijke en ontroerende manier. Ze ontving talrijke prijzen en is gelauwerd als winnares van Prix d’Europe, de Helene Roberge Competition (ARAM), de Canadian Music Competition, de Kiwanis Competition, en de Shean Competition. Ze verzorgde optredens door heel Canada en Europa als solist en kamermusicus. Daarnaast is ze de artistiek leider van Opus 16 Concerten, in Limburg. Michelle is docent ondernemerschap aan de Conservatorium Maastricht en Codarts Rotterdam. Ze is oprichter en directeur van The Fearless Artist Mastermind. Michelle behaalde de mastertitel in Piano Performance aan de Universiteit van Montreal, waar zij studeerde met Jean Saulnier.

Programma
Lera Auerbach: Prayer
Fazil Say: Suite, opus 55
Edward Elgar: Romance, opus 62 (arr. Niek Starmans)
Darius Milhaud: Scaramouche
Ryo Noda: Mai
Arvö Pärt: Spiegel im Spiegel
David Heath: Rumania
Joost Kleppe: Embrace
Pedro Itturalde: Pequena Czarda

Aansluitend serveren wij een gratis kop koffie of thee met (appel)taart.