Un Petit Frère

Un Petit Frère

Terug naar UITagenda

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad. Haar zonen Jean en Ernest zijn het belangrijkst in haar leven. Ze spoort hen aan het beste uit henzelf te halen. Maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven.

Un Petit Frère is een verhaal dat in drie hoofdstukken verteld wordt vanuit een wisselend perspectief; eerst de blik van moeder Rose, daarna die van de oudste zoon Jean en uiteindelijk die van de jongste zoon Ernest. Regisseuse Léonor Serraille baseerde het verhaal van de jongste zoon op de ervaringen van haar eigen echtgenoot.

Zijn herinneringen aan de vele obstakels waarmee hij, zijn broer en hun moeder te maken kregen toen ze in Parijs een nieuw leven probeerden op te bouwen, maken de film tot een bijzonder portret. Un Petit Frère is een intieme en ontroerende familiekroniek die een periode van dertig jaar omspant.