Michiel Borstlap & band

Michiel Borstlap & band

play Herbie Hancock

Terug naar UITagenda

Een ode aan één van de invloedrijkste jazzmuzikanten van de tweede helft van de 20e eeuw.

De internationaal gelauwerde pianist Michiel Borstlap strijkt neer in de Pop-up Jazzclub in PLT. Met zijn band brengt hij een ode aan de legendarische Amerikaanse bandleider en jazzpianist Herbie Hancock; één van de invloedrijkste jazzmuzikanten van de tweede helft van de 20e eeuw.

Michiel Borstlap is een veelzijdige Nederlands concertpianist en componist. Zijn muziek wortelt in de jazz, maar wordt doorspekt met eigen fusion, pop/rock. Net zoals zijn idool Herbie Hancock heeft hij lak aan genres of hokjes en gaat hij graag het experiment aan. Altijd op zoek naar een verrassende, nieuwe stap in muziek.

De band die hij speciaal voor deze show heeft samengesteld bestaat niet uit te minsten. Op het podium staan gitarist Jerome Hol (Hans Dulfer), bassist Glenn Gaddum Jr. (Postman, José James, Anouk) en drummer Yoràn Vroom (Waylon).

Pop-up Jazzclub
De Pop-up Jazzclub is een nieuwe ontmoetingsplek op de Zuid-Limburgse podia voor jazzmusici en luisteraars. In PLT zijn de INGzaal en LIMBURGzaal de uitgelezen podia om te genieten van bijzondere en intieme jazzconcerten. Het programma dat wij i.s.m. Jazz Maastricht voor het eerste seizoen van de club hebben samengesteld zet de toon. Van bekende jazzmuzikanten tot nieuwkomers en van traditionele jazz tot modern, cool jazz en cross-over: in de ongedwongen sfeer van de Pop-up Jazzclub kan elke jazzliefhebber zijn hart ophalen. Daar blijft het niet bij, want na elk concert is er een aftershow in het theatercafé.