Werner Herzog: Radical Dreamer

Werner Herzog: Radical Dreamer

Terug naar UITagenda

Ter gelegenheid van de nieuwe restauraties van Aguirre, der Zorn Gottes, Kaspar Hauser - Jeder Für Sich Und Gott Gegen Alle en Fitzcarraldo, vertonen we vanaf juni in een klein retrospectief de belangrijkste speelfilms van de Duitse grootmeester Werner Herzog.

Werner Herzog is een fenomeen, regisseur van onvergetelijke klassiekers over kleine mensen met grootse verlangens, filmer die steeds de macht van de natuur over de mens benadrukt. Zijn eerste (korte) film maakte hij in 1962 – met een van de filmacademie gestolen camera - zijn nieuwste productie staat alweer op stapel. Werner Herzog geboren in 1942 gaat tot zijn laatste snik door met filmen.

In chronologische volgorde loopt de documentaire Herzogs filmografie na, van de vroege speelfilms zoals Lebenszeichen (1968) en documentaires als Die Große Ekstase Des Bildschnitzlers Steiner (1974) tot latere producties als Grizzly Man (2005) en Bad Lieutenant: Port of Call (2009). Documentairemaker Thomas von Steinaecker sprak acteurs, regisseurs en producenten die met hem werkten in zijn lange carrière – onder wie Wim Wenders, Volker Schlöndorff, Christian Bale en Robert Pattinson.

Daarnaast komt Herzog zelf aan het woord, met bijzondere anekdotes over filmlocaties, opnames, de door hem bewonderde Lotte Eisner en zijn eeuwige zoektocht naar schoonheid. Ook mensen uit zijn persoonlijke omgeving, zoals zijn vrouw Lena, zijn broer en zijn ex-vrouw, doen een boekje open over hem.

Wie de man, de regisseur en zijn omgeving wil leren kennen, zal veel plezier beleven aan dit portret van Werner Herzog.

Bijzonderheden
Betreed voor de eerste keer of opnieuw de wereld van Werner Herzog met de nieuwe restauraties van zijn meesterwerken. De films hebben na veertig jaar nog niets aan kracht ingeboet en worden vandaag de dag beschouwd als de beste films van de afgelopen eeuw.

De vertoningen zijn als volgt:
09 juni om 20.00 uur: Werner Herzog - Radical Dreamer
06 juli om 20.00 uur: Werner Herzog - Radical Dreamer

16 juni om 20.00 uur: Aguirre, der Zorn Gottes
25 juni om 14.00 uur: Aguirre, der Zorn Gottes

23 juni om 20.00 uur: Kaspar Hauser - Jeder Für Sich Und Gott Gegen Alle
02 juli om 14.00 uur: Kaspar Hauser - Jeder Für Sich Und Gott Gegen Alle

30 juni om 20.00 uur: Fitzcarraldo
09 juli om 14.00 uur: Fitzcarraldo