Orphée aux Enfers

Orphée aux Enfers

Opera Zuid

Terug naar UITagenda

Humor, mythologie en prachtige muziek

In de komische opera Orpheus in de onderwereld geeft meester-satiricus Jacques Offenbach (u weet wel, van de beroemde Can Can!) de klassieke mythe een draai: Eurydice haat Orfeo’s muziek, zegt nee tegen haar burgerlijke leven en reist met haar minnaar Pluto naar de onderwereld. De goden, verveeld met hun rijke en machtige levens, besluiten Eurydice te volgen maar dan ... .

Na zijn enorme succes met Fantasio in 2019 (‘een droom van een opera, luisteraars kwamen ogen en oren tekort’, NRC) regisseert Benjamin Prins opnieuw Offenbach. “Zijn muziek is kwetsbaar als een zeepbel én extreem extravagant’, zei Prins, die ‘pingpongt met tijdlijnen’ en zo dit doldwaze verhaal een actueel randje geeft. Duik met Opera Zuid en philharmonie zuidnederland in de orkestbak in dit extravagante, vrolijke en bevrijdende operafeest!

In het Frans gezongen, met Nederlandse en Engelse boventiteling.

Inleiding: Len van Schaik