Martijn Kardol

Martijn Kardol

De Situatie

Terug naar UITagenda

Is er iemand die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken?

Of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis. Of dat je samen met je vriendin moet beslissen wat er wordt gekeken op Netflix; iedere crisis heeft volgens Martijn Kardol zijn impact. En situaties moeten worden opgelost. Maar wie moet dat doen? En hoe dan?

De Situatie is na Welkom en Bang het derde cabaretprogramma van Martijn Kardol. Bang werd in 2018 genomineerd voor Neerlands Hoop. Eerder had Martijn al de Jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016 en de Jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2015 in de wacht gesleept. “De situatie is echt een lekker programma van deze verhalenverteller, die met elke voorstelling beter en ook prikkelender wordt”, schreef de Theaterkrant (keuze van de criticus). Ook de Volkskrant schreef lovende woorden: “Hier toont hij dat hij als cabaretier verder kan reiken dan de belevenissen in zijn huis.”