Lezing: Punk is niet dood - Door journalist Jerry Goossens

Lezing: Punk is niet dood - Door journalist Jerry Goossens

Terug naar UITagenda

Terugblik op een turbulente tijd waarin talloze muzikale en sociale barrières op de schop werden genomen. Zijn de huidige wooncrisis, een klimaatcrisis en de enorme prijsstijgingen aanleiding voor een revival?

Journalist Jerry Goossens schreef 25 jaar geleden het boek Het gejuich was massaal een boek over punk in Nederland tussen 1976 en 1982. In deze lezing blikt Goossens terug op het begin van de punk in Nederland, een turbulente tijd waarin talloze muzikale en sociale barrières op de schop werden genomen. Goossens werpt ook een blik op het heden. Want met een wooncrisis, een klimaatcrisis en de enorme prijsstijgingen is er tegenwoordig ook genoeg om tegenaan te schoppen. En dat is niet alleen voelbaar, maar ook hoorbaar: punk zit weer in de lift.

Na de lezing is er een afterparty in Café Bluff.

Over Jerry Goossens
Jerry Goossens was en is columnist voor diverse dag- en weekbladen, waaronder het AD. Hij publiceerde in vrijwel alle grote landelijke kranten en was gerenommeerd popjournalist voor o.a. Het Parool. Hij is co-auteur van het internationaal gelauwerde Het gejuich was massaal, waarin de geschiedenis van de Nederlandse punk wordt gedocumenteerd. Recent kwam het in Engelse vertaling uit, onder de titel I'm sure we're gonna make it. Tenslotte is hij ook de schrijver van de bestseller Het grote ouwelullenboek (vijfde druk, bijn 20.000 ex. verkocht). Daarin behandelt Goossens in samenwerking met sportarts Frank van Hellemondt op humoristische wijze de aftakeling van de midlife-man en hoe hij zichzelf daartegen kan wapenen.