Dy-andere Vrouw

Dy-andere Vrouw

Dyanne Sleijpen ontmoet Margo Reuten & Maud van Loo

Terug naar UITagenda

Inspirerende en bijzondere vrouwen in de spotlights

In de theatervoorstelling Dy-andere vrouw nodigt zangeres en presentatrice Dyanne Sleijpen drie keer per jaar inspirerende vrouwen uit op het podium van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Aan de hand van hun lievelingsliedjes en interviews schetst Dyanne het verhaal van hun leven. Welke lessen hebben ze geleerd? Waarin zit voor hen het grootste geluk? Welke bergen hebben ze beklommen om te komen waar ze nu staan? Ontroerend, grappig, lief, heftig en soms ook een beetje gênant. Zo worden de bijzondere vrouwen in de spotlights gezet.

Woensdag 7 juni 2023 ontvangt Dyanne: de optimistische en krachtige dames Margo Reuten en Maud van Loo.

Ook al kennen ze elkaar (nog) niet, ze hebben stiekem veel met elkaar gemeen: Ze zijn enorm positief ingesteld, krachtig en helaas beide bekend met de ziekte borstkanker. Ze zien, waarderen en genieten van alle kleine dingen en vieren het leven volop.

Margo Reuten
Sterren-chefkok en mede-eigenaar van Da Vinci* in Maasbracht. 24 was Margo, toen ze zich de eerste vrouwelijke, maar ook jongste Meesterkok ooit mocht noemen. In Tokio werd ze door Relais & Chateaux verkozen tot Woman of the Year. Alhoewel het lijkt alsof het leven van Margo alleen successen kent, is het tegendeel waar. Margo kreeg in 2013 de diagnose borstkanker. Haar enorme drive en een grote portie geluk hielden haar op de been. Je begrijpt natuurlijk: haar smaak verliezen, dat mocht niet gebeuren.

Maud van Loo
Schrijfster van het boek "Haar verhaal". Een boek over leven met uitgezaaide borstkanker. - Op 21 jarige leeftijd kreeg Maud borstkanker. Na een 2 jaar durend behandeltraject leek de kanker weg. 2017: Uitzaaiingen. Ze bleek ongeneeslijk ziek. - Met het boek hoopt Maud wat vrolijkheid te brengen, nieuwe inzichten te geven, te inspireren met lekkere gerechtjes of een glimlach op je gezicht te toveren.

Aan de hand van hun lievelingsliedjes begeleid door pianist Rob Mennen, ontdekken we samen hun levensverhaal en brengen hun leven aan het voetlicht. Ben jij erbij?