cleopatrick

cleopatrick

Terug naar UITagenda

Sinds het succes van Royal Blood kijkt niemand nog raar op wanneer de beukende rockenergie van twee muzikanten volstaat om een hele zaal of festivalwei op te zwepen. Het Canadese duo cleopatrick is hier óók een schoolvoorbeeld van. Zo lieten ze vorig jaar al zien op Lowlands en Pukkelpop. Sinds 2016 brengen Ian Frazer en Luke Gruntz, die elkaar al vanaf de kleuterklas kennen, vlijmscherpe rock met een hoek af. Op 7 juni 2023 komt cleopatrick voor een exclusieve Nederlandse show naar de Nieuwe Nor!

De jonge Canadezen van cleopatrick zijn op een missie om het stigma rondom moderne rockbands te keren. Onder de benaming ‘New Rock Mafia’ trekken zij ten strijde met een eigen stijl, een vernieuwend heavy geluid en een almaar groeiende fanbase. De ‘New Rock Mafia’, daar hoor je niet zomaar bij. De band laat horen wat de toelatingseisen zijn: crimineel ruig en hard spelen. De gitaren zijn laag afgestemd en grommen als een valse hond. De drumklappen komen aan als kogelschoten. Luke Gruntz kermt en jengelt zijn frustraties eruit. En dat alles onder dikke dekens van feedback en distortion. Kun je het hebben? Of zoals New Rock Mafia het stelt: fuck the fakers!

Voor fans van: Black Keys, Royal Blood, Reignwolf, Tigercub, Airways en Dead Poet Society.

Bekijk hun show op Lowlands 2022 terug: