De Acht Bergen

De Acht Bergen

Terug naar UITagenda

De twaalfjarige Pietro woont in de grote stad, maar de zomers brengt hij met zijn ouders door in de bergen, waar hij bevriend raakt met Bruno, de enige jongen in het dorp. De twee leren elkaar kennen als tieners tijdens een vakantie van Pietro’s familie uit Turijn in een zomerhuis in het bergdorpje Grana in Valle d’Aosta. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit.

Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. In zijn levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens blijft de vriendschap uit de kinderjaren tussen de twee mannen ogenschijnlijk onverwoestbaar.

Voor zijn nieuwste film deelde Felix van Groeningen de regisseursstoel met zijn vrouw, de schrijver en actrice Charlotte Vandermeersch, die ook meewerkte aan het scenario van het veelgeprezen The Broken Circle Breakdown. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Italiaanse schrijver Paulo Cognetti.

De Acht Bergen is deels opgenomen in de prachtige Italiaanse Alpen en snijdt universele thema’s aan zoals de zoektocht naar identiteit, liefde, eenzaamheid en vasthouden aan je idealen. De film won afgelopen jaar meer dan terecht de juryprijs op het filmfestival van Cannes.