Une Belle Course

Une Belle Course

Terug naar UITagenda

Sommige taxiritten kunnen levens veranderen. Charles is taxichauffeur in Parijs, en hij heeft een slechte dag. Hij dreigt zijn rijbewijs kwijt te raken vanwege talrijke verkeersovertredingen en zijn huwelijk staat op springen. Zijn volgende klant is Madeleine, een 92-jarige vrouw, die een taxi heeft gebeld om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen.

Ze laat Charles echter al bij het instappen weten dat ze niet rechtstreeks naar het tehuis wil. In plaats daarvan wil ze langs plekken rijden die een bijzondere betekenis hebben gehad in haar leven. Charles is aanvankelijk mopperig, maar raakt langzaam gefascineerd door de verhalen van Madeleine. Als Madeleine openhartig vertelt over enkele gebeurtenissen uit haar leven, besluit Charles zijn eigen zorgen op te biechten.

Regisseur Christian Carion brak in 2005 internationaal door met Joyeux Noël, een voor een Oscar genomineerd drama dat zich afspeelde in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. De aangrijpende rol van Madeleine wordt gespeeld door de inmiddels 94-jarige Line Renaud, van origine zangeres. Niet minder opvallend is de keuze voor tegenspeler Dany Boon, bekend van vele komische rollen.

Une Belle Course is een hartverwarmend drama.