Walk Walk Dance

Walk Walk Dance

Terug naar UITagenda

Rennen, springen, rollen of wandelen over betoverende muzikale lijnen, waarbij je je eigen unieke ritme creëert? Dat kan in Heerlen met de Walk Walk Dance. Dit interactieve, speelse kunstwerk is gemaakt door de bekroonde kunst- en designstudio Daily tous les jours uit Montreal. De Walk Walk Dance verandert alledaagse gewoonten in gedeelde menselijke ervaringen.

Centrumwethouder Jordy Clemens: “Heerlen werkt aan meer vrolijkheid, meer verrassing en meer beweging in haar centrum. Met de Walk Walk Dance brengen we in samenwerking met een bureau van wereldklasse letterlijk muziek en dans in onze stad. Samen met de steeds verdere vergroening en steeds meer gezellige evenementen maakt dit Heerlen steeds meer tot een plek waar je wil zijn!”

Uniek in de wereld
Daily tous les jours heeft wereldwijd al in meer dan 40 steden een speelse, interactieve installatie geplaatst. Zo dragen kunst en cultuur bij aan het verbinden van mensen in de stad. De installatie in Heerlen is de eerste permanente Walk Walk Dance wereldwijd!

Inmiddels zijn er naast Walk Walk Dance al een aantal andere projecten in de binnenstad van Heerlen gerealiseerd: het reuzenschaakbord op Promenade 2 (voor de deur van Boekhandel Van der Velden-van Dam), de Minibiebs op vijf locaties in het centrum, het project Voetjes van de Vloer op de Morenhoek, de Ridders bij het Schelmenhofje en in de Plaarstraat, Groene Getuigen - een geluidswandeling langs zeven bomen met een verhaal - en de Builder- en Freerunroutes.