Scapino Ballet Rotterdam i.s.m. RIDCC

Scapino Ballet Rotterdam i.s.m. RIDCC

Two Tales

Terug naar UITagenda
Een spannende double bill uitgevoerd door en gecreëerd met de dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

In Two Tales toont Scapino Ballet Rotterdam twee werken van opkomende choreografen: Free at Last van Danae & Doinysios en The Mourning van Erika Silgoner. Deze dansmakers zijn winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). En dan nog een overeenkomst: zij vertellen indringende verhalen met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond.

Danae & Doinysios - Free at last
Free at last is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt het choreografenduo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities, die van generatie op generatie worden doorgegeven. Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring.

Erika Silgoner - The Mourning
The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie, waarin verdriet, humor, ironie, passie en hilarische momenten elkaar afwisselen.

Erika Silgoner is oprichter van Esklan Art’s Factory, een innovatief, jong Italiaans gezelschap dat wereldwijd voorstellingen geeft. Vanwege haar originaliteit werd zij gevraagd een choreografie te maken voor een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische Winterspelen in Peking.

Scapino en RIDCC
Scapino is partner van het eerste uur van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Dit choreografieconcours is uniek, mede door het uitreiken van de grootste dansprijs ter wereld; een productiebudget van 100.000 euro om een nieuw werk te maken. De double bill Two Tales is mogelijk gemaakt door deze prijs en wordt niet alleen uitgevoerd door maar is ook gecreëerd met de dansers van Scapino Ballet Rotterdam.