Return to Seoul

Return to Seoul

Terug naar UITagenda

Wanneer haar vlucht naar Tokio wordt geannuleerd, besluit de 25-jarige geadopteerde Frédérique Benoit - Freddie voor vrienden - spontaan naar Zuid-Korea te vliegen en op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat begint als een korte trip naar Seoul, wordt een lange reis langs stille dorpjes en bruisende nachtclubs in haar geboorteland dat haar nog volledig vreemd is. Hoe meer de eigenzinnige Freddie opgaat in de Koreaanse cultuur en haar zoektocht, hoe harder ze begint te twijfelen aan wie ze dacht te zijn en wie ze wil worden.

Return to Seoul is niet het zoveelste adoptiedrama, de fantastische debutante Park Ji-Min zet met de aparte, excentrieke en eigenzinnige Freddie een volstrekt uniek en onvergetelijk karakter neer dat de kijker tijdens de film constant op het verkeerde been zet, en dat na de film lang in het geheugen blijft spoken. Haar zoektocht naar haar identiteit blijkt een kronkelend pad, waarbij elk antwoord nieuwe vragen oproept.

Na de première in Cannes maakte de film van regisseur Davy Chou een succesvolle tournee langs vele filmfestivals en ontving wereldwijd lovende kritieken. Return to Seoul is een gedurfde zoektocht naar zingeving en stabiliteit in de existentiële achtbaan die het leven heet. Een indringend en indrukwekkend karakterstudie.