Pynarello

Pynarello

Overwinningssymfonie

Terug naar UITagenda

Shostakovich zette vlak na de Tweede Wereldoorlog alle Russische partijbonzen een hak met speelse lichtvoetige muziek vol dubbele betekenissen.

Met werken van Shostakovich, Sprangers & Lemereis.

Een symfonieorkest, maar dan helemaal anders. “Het is meer een jazz evenement waar je aan deelneemt”, zei een enthousiaste bezoeker. Pynarello lapt alle regels van de klassieke concertetiquette aan zijn laars; of rode lakschoen, hippe pump, afgetrapte sneaker… Gewoon in hun eigen kloffie, kris kras door elkaar staand, zonder bladmuziek en zonder dirigent spelen zij met schwung de sterren van de hemel.

“Pynarello is vrij, los, vrolijk en communicatief”, schreef het Eindhovens Dagblad over dit jonge ensemble dat inmiddels vaste gast in Heerlen is.

Dit concert staat in het teken van overwinning en vrijheid. Naast nieuw werk van twee jonge Nederlandse componistes draait het om de 9e Symfonie van Shostakovich. Verwacht geen triomfantelijk en pompeuze klinkende overwinningssymfonie. Shostakovich zette vlak na de Tweede Wereldoorlog alle Russische partijbonzen een hak met speelse lichtvoetige muziek vol dubbele betekenissen.