De Verleiders - Door de bank genomen: Tien jaar later

De Verleiders - Door de bank genomen: Tien jaar later

Terug naar UITagenda

Een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Je lacht je gek.

In 2014 verrasten De Verleiders met hun scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Het resultaat: verbijsterde bezoekers, een burgerinitiatief ‘Ons Geld’, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid dat uitmondde in het rapport: ‘Geld en Schuld’. Er was een steen in de vijver gegooid…

Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden. Veel erger. Dus komt er een vervolg; Door de bank genomen: Tien jaar later. De gelddrukpersen van commerciële én nota bene Centrale Banken draaien overuren. In acht jaar tijd is de geldhoeveelheid verdubbeld. Desondanks wordt alles duurder en duurder, is wonen niet meer van één inkomen te betalen en is energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt en de inflatie is torenhoog. En dan is er ook nog zoiets als het CBDC; Central Bank Digital Currency, waarmee de overheid alle bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken. Een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan.

Rollercoaster
Door de bank genomen: Tien jaar later geeft een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een twee uur durende rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges. Met Pierre Bokma*, Peter Blok, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel in een regie van Leopold Witte. George van Houts schreef het script.

De makers
Producent: Inge Bos
Regie: Leopold Witte
Script: George van Houts
Met: Pierre Bokma*, Peter Blok, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel
Decorontwerp: Michiel Voet
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Geluidsdecor: Robert van Delft
Kostuumontwerp: Dieuweke van Reij

*Pierre Bokma wisselt zijn rol.