Mary Coughlan

Mary Coughlan

in Concert

Terug naar UITagenda

Een mengeling van pop en folk met een keltisch randje. Meeslepend mooi

De Ierse folk diva Mary Coughlan komt naar Nederland voor een korte tour langs De Oosterpoort in Groningen, TivoliVredenburg in Utrecht, de Duyker in Hoofddorp en Theater Heerlen. Met haar trio speelt zij een mengeling van pop en folk met een Keltisch randje. Meeslepend mooi!

Mary Coughlan groeide op in Galway, Ierland. Na een pittige jeugd en een jong huwelijk werd zij in de jaren 80 opgemerkt door de Nederlandse muzikant en producent Erik Visser, mede-oprichter van Flairck. Samen namen zij haar eerste album Tired and Emotional op, goed voor 100.000 exemplaren en een eerste plek in de album-charts.

Een zoektocht
Ondanks het succes had Mary het moeilijk. “Het leven van zangeres Mary Coughlan (66) is één lange zoektocht naar een manier om de kwade geesten uit haar verleden te rusten te leggen, een zoektocht naar zingeving, naar zichzelf”, schreef Trouw naar aanleiding van een bezoek aan ons land in 2005. Lange tijd bood alcohol een uitweg. Maar, sinds de Ierse de drank aan de wilgen heeft gehangen is muziek haar leven. En dat leven bezingt zij met een puurheid die tot tranen roert. Iedere song komt van de bodem van haar hart.