Tania Kross met Ernst Munnike en Randal Corsen

Tania Kross met Ernst Munnike en Randal Corsen

Van Curaçao tot Concertgebouw

Terug naar UITagenda

Tania viert haar 25-jarig jubileum met vleugels!

Tania Kross viert dit seizoen haar eerste kwarteeuw als zangeres. Ter gelegenheid van dit jubileum geeft de mezzosopraan een exclusieve jubileumrecital samen met haar twee muzikale vrienden, de pianisten Ernst Munneke en Randal Corsen. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière én voor haar geliefde eiland Curaçao.

Halverwege de jaren 90 kwam de dappere, piepjonge Curaçaose Tanja Kross naar Nederland om Zang te studeren aan het Conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de piano studerende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart. Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op: van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York. Ernst Munneke maakt momenteel deel uit van de muzikale staf van De Nationale Opera. Hij begeleidde Tania Kross op haar met een Edison bekroonde debuut-cd Corazon.

Tania Kross, Ernst Munneke en Randal Corsen
Op Curaçao leerde Tania de getalenteerde Randal Corsen kennen. Ook Randal vertrok in de jaren 90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeide hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Hij treedt over de hele wereld op en werkt als docent op diverse conservatoria. Randal won een Edison Jazz Award voor zijn solodebuut Evolushon. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon.