Astori Amsterdam

Astori Amsterdam

Verhalen uit Buenos Aires

Terug naar UITagenda

Een gepassioneerd programma met Argentijnse liederen en tango’s.

Hoe kom je, als je uit ons nuchtere, koude kikkerlandje komt, dichter bij de tangomuziek? Door te begrijpen wat de Argentijnse dichters ons wilden vertellen, denkt Astori Amsterdam: “Laat ik u vertellen over de kleine jongen die rozen verkoopt op straat en over de prostitué Maria die alle mannen om haar vinger windt.

Het nieuwe, jonge, bevlogen ensemble uit Amsterdam speelt een gepassioneerd programma met Argentijnse liederen en tango’s. Liederen van Astor Piazzola, Mercedes Sosa en Carlos Gardel worden hierin afgewisseld met instrumentale klassiekers zoals Adios Nonino en Invierno Porteño. Een absolute plus voor het Nederlandse publiek is dat de Argentijnse liederen zijn vertaald in het Nederlands. “Dans en vlieg mee met de Dwaas en waan u, dichtbij huis, in een Argentijnse tangosalon...”

Line-up
Sterre Konijn: zang
Vincent van Amsterdam: accordeon
Wiesje Nuiver: viool
James Oesi: contrabas