Tentoonstelling "Stel je voor"

Tentoonstelling "Stel je voor"

Terug naar UITagenda

Stel je voor dat je niet zo goed kunt lezen & schrijven. Stel je voor dat je moet vluchten uit je moederland.

Stel je voor dat je niet weet hoe je met een computer moet werken.
Stel je voor dat je met je gezin in een bootje moet vluchten.
Stel je voor dat je de hele dag alleen bent.
Stel je voor dat je in een vreemd land de taal van dat land moet gaan leren.
Stel je voor dat je je medicatie niet goed inneemt omdat je de bijsluiter niet kan lezen.
Stel je voor dat de regels van je moederland niet gelijk zijn aan het land waar je naartoe vlucht.
Stel je voor dat je helemaal opnieuw moet beginnen... En die stap ook neemt en het gewoon DOET!

Tentoonstelling
De rondreizende tentoonstelling “Stel je voor” komt naar SCHUNCK. Deze indrukwekkende tentoonstelling laat het belang van de Nederlandse taal voor de deelnemer van TAAL+ zien. TAAL+ is namelijk veel meer dan inburgering, het is een maatschappelijk bijdrage aan de individuele verhalen van deze mensen. De portretten en verhalen van hen worden tentoongesteld. De tentoonstelling toont een tiental portretten met daaraan gekoppeld een QR-code waarmee men het verhaal van de geportretteerde kan beluisteren.

Wie ben ik?
De tentoonstelling komt voor uit een eerste themaweek binnen VISTA TAAL+ genaamd “Wie ben ik”. Wie zijn de mensen van TAAL+ allemaal en wat willen deze mensen allemaal bereiken/ontwikkelen in het leven en welke achtergronden hebben deze mensen allemaal. Alle deelnemers van TAAL+ hebben een geluidsopname en een foto gemaakt. Hierin wordt duidelijk wie ze zijn, waar ze vandaan komen, waarom ze naar Nederland zijn gekomen, hoe het gezinsleven eruitziet en wat ze in Nederland in de toekomst graag willen gaan doen. Een tiental portretten en geluidsopnames zijn uitgekozen voor de tentoonstelling.