Korzo

Korzo

Poernima Gobardhan & Justin de Jager

Terug naar UITagenda

Korzo presenteert een double bill met werk van twee aanstormende dansmakers in twee verschillende stijlen.

Deze bijzondere editie brengt het op de Indiase dans geïnspireerde Kālī Mātā van Poernima Gobardhan samen met het op breakdance georiënteerde werk van Justin de Jager.

Poernima Gobardhan - Kāli Mātā
In Kālī Mātā weegt Poernima Gobardhan het intellect af tegen het lichaam: “Juist in tijden als deze, willen we de chaos om ons heen onder controle krijgen. Maar wat bevindt er zich voorbij de duidelijkheid? Voorbij het intellect?” In Kālī Mātā gaat Poernima Gobardhan de strijd aan met datgene wat we niet kennen. De bewegingstaal Bharata Natyam vervult een belangrijke rol in het werk van Gobardhan. Daarnaast heeft zij zich laten inspireren door de Kalaripayattu, een vechtsport uit Zuid India. Precisie in handgebaren, intense emotie en een meeslepende geluidslandschap nemen u mee in een strijd tussen het intellect en het lichaam.

Justin de Jager - Through
Soms moet je ‘ergens doorheen’ om er uiteindelijk beter uit te komen. Through is een duet dat dit gegeven zowel in concept als vorm belichaamt. Het werk van Justin de Jager (Leo Spreksel Award voor jong choreografisch talent) valt op door zijn specialisatie in threading; een bewegingsconcept uit de breakdance waarbij op allerlei manieren optische illusies worden gecreëerd met het lichaam in een ogenschijnlijk oneindige opvolging aan bewegingen. Het complexe partnerwerk dat met threading gepaard gaat neemt je mee in een hypnotiserende trance. In het ontwapenende Through blikt Justin terug op zijn prille carrière als choreograaf: de eenzame eerste stappen, de kwetsbare experimenten, het geploeter en getwijfel, de hernieuwde inspiratie en het samenwerken. Through zoekt de verstilling op, afgewisseld met Justins energieke breakdance vocabulaire en complexe partnerwerk. Zo mondt de solo uit in een duet van Justin met zijn goede vriendin en jarenlange danspartner Tosca Knauf. Met muziek van Zino Schat van Fractal Collective.