Eric Vloeimans & Egbert Derix

Eric Vloeimans & Egbert Derix

Gardens of Abundance

Terug naar UITagenda

Een weergaloos gesprek tussen piano en trompet.

In Gardens of Abudance zie je één van ’s werelds beste trompettisten op het podium, met naast zich een hele bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix een maat om mee te excelleren.

Vol overgave zetten de twee op hun dubbelalbum én in de gelijknamige theatertour alle clichés overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. Zij spelen in het nu zonder strak vooropgezet plan, een combinatie van improvisaties en eigen composities. En dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig maar altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen. En na ieder stuk muziek komen ze weer even thuis.