Herdenkingsconcert

Herdenkingsconcert

Limburgs Jeugd Symfonie Orkest

Terug naar UITagenda

Herdenkingsconcert 4 mei 2023

Tijdens het Herdenkingsconcert herdenken we elk jaar de slachtoffers van oorlogen waar dan ook ter wereld. Tijdens dit concert dat begint na de officiële nationale herdenkingsceremonie vieren we onze vrijheid. Talenten uit de eigen regio spelen mooie, toepasselijke muziek en leerlingen van middelbare scholen dragen gedichten en teksten voor.

Limburgs Jeugd Symfonie Orkest (LJSO)
Jugendchor St. Katharina Aachen-Forst
Taborchor St. Katharina Aachen-Forst
Koordirigent: Frank Sibum

Karl Jenkins: The Armed Man (a Mass for Peace)
Tijdens het Herdenkingsconcert 4 mei 2023 worden de slachtoffers herdacht van oorlogen waar dan ook ter wereld. Dit jaar wordt dit concert uitgevoerd in een bijzondere samenwerking met onze Akense buren. Het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest, voert in samenwerking met twee koren uit Aken het bijzondere werk “The Armed Man, a Mass for Peace” van Karl Jenkins uit.

Leerlingen van middelbare scholen in Parkstad verlenen weer hun medewerking.

Het Herdenkingsconcert 4 mei is een initiatief van het Comité 4 en 5 mei Heerlen.