Theatercollege Follow the Money

Theatercollege Follow the Money

Eric Smit, Eelke van Ark en Thomas Bollen

Terug naar UITagenda

Muckraking meets rock ‘n roll.

Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform Follow the Money hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit.

Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk in een theatercollege hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Hierbij delen zij ook hun ervaringen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

Eigen muziek
In dit theatercollege blijft het trouwens niet bij woorden alleen. Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rijpkema en Richard Jong ook de muziek die bij hun journalistieke expeditie past. Deze serveren ze ongegeneerd uit onder het motto: muckraking meets rock ‘n roll.