Ellen ten Damme

Ellen ten Damme

Barock

Terug naar UITagenda

Samen met haar 8-koppige band the Magpie Orchestra nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waarvan de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in deze frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK; een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA.

Een tragédie lyrique
Me deze gloednieuwe show presenteert Nederlands meest veelzijdige zangeres een tragédie lyrique, die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.