Meral Polat Trio

Meral Polat Trio

Terug naar UITagenda

Vergeten verhalen met nieuwe klanken.

Een gitaar, keyboard en piano, een drumkit en een stem; met een eenvoudige set-up maakt het Meral Polat Trio een reis van Anatolische-volksmuziek naar protest-mountain blues; Koerdische soul muziek, van oost naar west en terug. De nummers zijn aards en rauw. Dicht bij de bron.

Meral Polat is een Nederlands actrice, theatermaakster en zangeres van Turks-Koerdische komaf. In dit theaterconcert onderneemt zij met haar muzikale partners Chris Doyle (piano en gitaar) en Frank Rosaly (drums en percussie) een muzikale, transformatieve zoektocht aan de hand van eigen teksten en gedichten uit de poëtische nalatenschap van haar vader, Ali IhsanPolat. Samen vertellen zij vergeten verhalen, die haar verbinden met de weg naar huis, met nieuwe klanken.

Line-up
Chris Doyle (piano, orgel, gitaar)
Frank Rosaly (drums, percussie)
Meral Polat (zang)