Expositie 'Emotie in klei en kleur'

Expositie 'Emotie in klei en kleur'

Terug naar UITagenda

Expositie 'Emotie in klei in kleur'

De een maakt als keramiste beeldengroepen, maar ook gebruiksvoorwerpen. De ander schildert, aanvankelijk figuratief, maar de laatste tijd steeds meer abstract. De keramiste is Philly Larik. De schilderes Marion Gerets. Samen tekenen zij voor emotie in klei en kleur. Werk van beide kunstenaressen is vanaf 23 april te zien in galerie Van Dam in Heerlen.

Marion Gerets is autodidact. Zij schildert al ruim veertig jaar en exposeert regelmatig. Ook maakt zij werk in opdracht voor particulieren en bedrijven. Philly Larik begon zo’n twintig jaar geleden met het volgen van lessen keramiek en boetseren en studeerde af aan de Kunstacademie van Maasmechelen. Haar beeldengroep Geschonden was genomineerd voor de prijs van de stad Maasmechelen.

Beide kunstenaressen wonen en werken in Heerlen, maar tot aan de voorbereidingen van hun gezamenlijke expositie in galerie Van Dam in Heerlen kenden zij elkaar en elkaars werk niet. Toch was er vanaf de eerste ontmoeting in de galerie een klik.

De expositie wordt zondag 23 april om 16.00 uur geopend door Lex Smeets, voorzitter van Werkplaats K in Kerkrade. Het duo Jop en Ernest Peters zorgt voor een poppy muzikaal intermezzo. Deze duo-expositie is tot en met zondag 4 juni te zien in Galerie Van Dam, onderdeel van boekhandel Van der Velden van Dam aan de Promenade II in Heerlen. Zeven dagen per week gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de boekhandel.

(Op de foto’s een schilderij van Marion Gerets en een beeldengroep van Philly Larik)