VanWyck

VanWyck

The Epic Tale of the Stranded Man

Terug naar UITagenda

“De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht.” - NRC ★★★★

In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck drie albums uit, die bewondering oogstten tot ver over de landsgrenzen. Met haar vierde album dat ook internationaal verschijnt, reikt VanWyck nog hoger. The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is.

De warme, donkere alt-folk en americana van VanWyck doen denken aan Natalie Merchant en Leonard Cohen. Diezelfde sfeer ademt ook The Epic Tale of the Stranded Man. Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck je mee naar het eiland waar de man aanspoelt en leert ze je dat verbeelding geen grenzen kent; dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan.

In de pers
“VanWyck zingt liedjes van troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid.” - de Volkskrant★★★★

“De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht.” - NRC★★★★

“Powerful but intimate” - MOJO Magazine

Line-up
Christien Oele - Gitaar en zang
Reyer Zwart - Gitaar, bas, piano en zang
Rowin Tettero - Drums
Soms vergezeld door: Paul Bond - piano en zang