Karsu

Karsu

Terug naar UITagenda

Na haar verpletterende optreden in de Beste Zangers van 2021 kan niemand meer om Karsu heen. Zij bundelde alle liedjes uit het programma op één album, dat direct binnenkwam in de Album Top 100. Op 14 oktober 2022 komt deze prachtige zangeres naar Heerlen met haar Clubtour.

Het lijkt misschien alsof Karsu ineens ‘uit de lucht komt vallen’. Niets is minder waar. Deze Turks-Nederlandse zangeres en pianiste maakte haar debuut met het album Confession in 2012. Haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek was meteen geliefd, getuige optredens in meer dan 20 landen over de hele wereld. Ze stond op het podium in de befaamde Carnegie Hall in New York én op North Sea Jazz, maar in 2017 óók in onze intieme INGzaal. Zita Dellink schreef indertijd een mooie blog over de toen nog onbekende Karsu. Dit onbekende is definitief voorbij.

Karsu’s Turkse keuken
Voor 2020 had Karsu een wereldtour gepland met concerten in Amerika en Rusland. COVID-19 gooide roet in het eten. Maar Karsu zat niet stil: ze gaf vanachter haar vleugel thuis online concerten, verzorgde een livestream vanuit De Doelen, deed een Empty Concertgebouw Session, speelde voor coronapatiënten in het VUmc en pakte haar hobby koken op. Met succes: de filmpjes van Karsu’s Kitchen op YouTube hebben duizenden views.

Nummer 1
De liefhebber van lekker eten kan helemaal los gaan nu Karsu haar eigen kookprogramma op 24Kitchen heeft. En elke maand schrijft ze een foodcolumn in Chantal Janzen’s &C. Muzikaal kunnen we genieten van haar nieuwste single Sonunda, die dit jaar op nummer 1 binnenkwam in de Turkse charts, en haar succesvolle album Beste Zangers. Wie haar live als zangeres op het podium wil zien moet nog even geduld hebben. Pas in het najaar van 2022 komt deze nieuwe ster, die intussen dus ook ongelofelijk groot is in Turkije, naar Heerlen.

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m poppodium NIEUWE NOR.