D'r Heëlesje Joarmaat

D'r Heëlesje Joarmaat

Jaarmarkt

Terug naar UITagenda

Op zaterdag 22 april vindt van 9.00 uur tot 17.00 uur de 15e editie van D’r Heëlesje Joarmaat plaats in Heerlen-Centrum. Bezoekers kunnen door de hele binnenstad deelnemen aan speciale activiteiten, rondstruinen langs 300 marktkramen en genieten van kunst, muziek en ander vermaak.

Curiosamarkt, plattelandsleven en vermaak op de Bongerd
Op de Bongerd is een curiosamarkt, een draaimolen en trampoline. Ook worden de boerderijschaapjes hier ter plekke geschoren en is er een boerderijmuseum met antieke tractoren.

Bekende standwerkers op de Saroleastraat
In de Saroleastraat maken standwerkers een echte show van de verkoop, met humor en demonstraties.

Culinaire specialiteiten, traditie en boekenmarkt op het Pancratiusplein
Op het Pancratiusplein zijn (Limburgse) specialiteiten te vinden zoals honing en asperges. In een traditionele rookoven wordt vis gerookt. Er zijn ook verschillende oude ambachten. Verder is er als vanouds een boekenmarkt met onder andere lp’s en stripboeken. SCHUNCK Muziekschool zorgt voor live muziek op het terras van SCHUNCK aan het Pancratiusplein.

Kunstmarkt, workshops en gezondheid in de Geleenstraat
In de Geleenstraat is een grote kunstmarkt. Naast ruim 50 kramen met kunst zijn hier workshops en demonstraties van kunstenaars. Op het plein voor het stadhuis staat een terrasje waar vegan maaltijden/hapjes geserveerd worden. Verder is hier een kleine gezondheidsmarkt.

Oproep aan muzikanten, meld je aan!
Heerlen biedt dit jaar voor de zesde keer ruimte aan muzikanten, die live optreden op podia door de stad. Er is nog plek! Doe je mee? Je kunt je tot 14 april aanmelden via marktbeheer@heerlen.nl.