Agatha Christie - The Mousetrap

Agatha Christie - The Mousetrap

Terug naar UITagenda

Beleef dit meesterlijke moordmysterie met meer wendingen dan een draaitol live.

Agatha Christies The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. De waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is tegelijk ook het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Iedereen houdt zijn mond en The Mousetrap is nooit verfilmd. Er is maar één manier om er achter te komen wie de dader is… Tot in Theater Heerlen.

Het verhaal
In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoedt dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet.

Bewaar het geheim van The Mousetrap
Het publiek wordt bij dit meesterlijke moordmysterie bedrogen en geplaagd, want het plot heeft meer wendingen dan een draaitol! Aan het eind van de voorstelling geldt één regel: bewaar het geheim van The Mousetrap.

Sterrencast
Rick Engelkes Theater Producties brengt Agatha Christies mysterie waarbij het publiek tot de laatste tel bedrogen en geplaagd wordt met een sterrencast van: Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Danny Westerweel, Xander van Vledder, Guusje te Pas en Bob Ott. Jasper Verheugd tekende voor de regie.