David Eugene Edwards

David Eugene Edwards

Terug naar UITagenda

Met 16 Horsepower en Wovenhand maakte David Eugene Edwards tussen 1996 en 2010 een zestal duistere, soms zelfs dreigende maar bloedmooie albums.

Je kent de Amerikaanse singer-songwriter David Eugene Edwards als brein en frontman van de relicountryfolk-groep 16 Horsepower en Wovenhand. In 2023 gaat Edwards - volgens velen eindelijk - solo on the road. Zonder band en zich zelf enkel begeleidend op gitaar is de beleving van de country noir van deze zoon van een rondreizende predikant nog intenser.

16 Horsepower en Wovenhand
Met 16 Horsepower en Wovenhand maakte David Eugene Edwards tussen 1996 en 2010 een zestal duistere, soms zelfs dreigende maar bloedmooie albums. In zijn Europese solotour brengt hij de pareltjes uit zijn rijke oeuvre ten gehore. In zijn unieke mix van country, Americana, bluesrock en folk neemt deze fascinerende verhalenverteller je mee in zijn wereld. Dat is een strenggelovige wereld waarin hij soms zingt alsof zijn leven ervan af hangt.