Weet je nog, Sammie?

Weet je nog, Sammie?

(vanaf 6 jaar)

Terug naar UITagenda

Een speelse, muzikale voorstelling over afscheid nemen, verdriet en troost.

Na een lang en gelukkig leven is Poes Sammie heel erg moe. Hij gaat liggen op zijn favoriete plekje onder de oude eik. Daar ligt hij heel stil, zelfs zijn snorharen bewegen niet. Han, Lotte en Klaasje zijn erg verdrietig en willen Sammie ‘het beste afscheid van de wereld’ geven. Ze besluiten op reis te gaan om anderen te ontmoeten die ook iets of iemand hebben verloren.

Met gevulde rugzakken en een lange lijst met vragen gaat het drietal in deze voorstelling met kleurrijk poppenspel en magische beelden op pad om uit te zoeken hoe je om kunt gaan met verlies en verdriet. Want, hoe doe je dat, afscheid nemen? Hoe bewaar je iemand in je hart? En welke kleur heeft verdriet? Ze reizen door verschillende werelden en maken kennis met andere culturen. Ze maken kennis met bijzondere rituelen, tradities en verhalen rondom afscheid nemen. En ze ontdekken dat verdriet zich niet laat verstoppen. Dat het er uiteindelijk écht uit moet én dat de steun van anderen je leert wat troost betekent.

Creatieve workshop voor kinderen - Vrije Akademie Parkstad
Maak uw theaterbezoek compleet! Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen voor €2,- deelnemen aan de creatieve workshop die wordt verzorgd door de Vrije Akademie Parkstad. De workshop begint 50 minuten voor aanvang van de voorstelling.