Carm

Carm

Ambitus presents...

Terug naar UITagenda

Fris. Modern. En oneindig creatief.

CARM is het eerste soloproject van CJ Camerieri. Mocht de naam van deze multi-instrumentalist, producer en arrangeur uit New Jersey je niet zo veel zeggen, zijn muziek ken je vast en zeker. Camerieri is vooral bekend als de koperblazer van Paul Simon, Bon Iver en het hedendaagse klassieke ensemble yMusic. ook heeft Camerieri samengewerkt met Sufjan Stevens, The National en John Legend. Met CARM slaat hij zijn eigen weg in. Met het koper in de hoofdrol, en zijn muzikale helden in het hart.

Een hoofdrol voor het koper
Fris. Modern. En oneindig creatief. Camerieri is in de studio en ook live de muzikant waar andere muzikanten mee willen spelen. Met CARM slaat hij zijn eigen weg in, met het koper in de hoofdrol. Het is geen jazz of klassieke muziek, en het is ook geen soundtrack voor een grotere verhaal. In de muziek van CARM nemen de trompet en hoorn de rol van drums, gitaren en stem over, terwijl de instrumenten ontsnappen aan hun eigen traditionele rol als instrumentalist of bandleider. Dit is hedendaagse populaire muziek met een geluid dat normaal gesproken wordt gebruikt als achtergrondmuziek.

‘Welke plaat zouden mijn trompethelden uit het verleden vandaag de dag willen maken?' Met die vraag in zijn hoofd is Camerieri gestart met CARM. “Ik geloof dat ze zouden willen werken met de beste producers, beatmakers, songwriters en zangers, om iets te creëren dat echt nieuw en cultureel relevant is. Dat is wat ik met dit project wilde bereiken.”