Theatercollege Brainpower i.s.m. DJ TLM

Theatercollege Brainpower i.s.m. DJ TLM

The Story of Hip Hop

Terug naar UITagenda

Een college van een ‘legend in the game’.

De Nederlandse rapper Brainpower vertelt samen met zijn VJ/DJ TLM het verhaal van de evolutie van de hiphopcultuur. Wat startte als een ondergrondse beweging vanuit de basisprincipes Peace, Unity, Love & Having Fun werd een wereldwijde miljardenindustrie. Iedereen, of je nu een kenner bent of niet, kan van dit theatercollege iets leren, geïnspireerd raken en zijn of haar hart ophalen.

Aan de hand van vele fragmenten belichten Brainpower (Gertjan Mulder) en TLM de vier elementen van hiphop: muziek (de DJ), rap (de MC), dans (de B-Boy/B-Girl) en beeldende kunst (graffiti). Ze nemen je mee naar het ontstaan van hiphop in de jaren 70 in New York. Ze bespreken de invloeden uit talloze genres en je hoort bijzondere verhalen over iconen, zoals Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z, Eminem en Drake. Samen met een legend in de game duik je in de fascinerende hipphopcultuur; van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren 70 tot aan de Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA.

Over Brainpower
In zijn carrière van 25 jaar bracht Brainpower - tot nu toe - 96 singles en 10 albums uit. Hij scoorde de monsterhit Dansplaat en met All The Same had hij een College Rap Radio Top 5 notering in Amerika.