Narcosis (gratis)

Narcosis (gratis)

Terug naar UITagenda

Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Regisseur Martijn de Jong benadert graag gevoelige onderwerpen op een ontroerende manier, zonder in overdreven sentiment te belanden. In Narcosis portretteert hij een gezin dat mijlenver uit elkaar staat op een moment dat ze elkaar meer nodig hebben dan ooit tevoren. De liefdevolle, melancholische film laat zien dat rouwverwerking deels een intern proces is dat voor iedereen in andere fases verloopt, zowel in beleving als in tijd.

Narcosis, met Thekla Reuten en Fedja van Huêt in de hoofdrollen, is de Nederlandse inzending voor de Oscars.