Musa

Musa

Schaakmat

Terug naar UITagenda

Puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

Na een succesvolle Cameretten finalistentour, zet Musa de tanden in zijn eerste avondvullende voorstelling. De jonge cabaretier brengt verhalen die uit het leven gegrepen zijn. In Schaakmat duikt Musa in zijn eigen verhaal.

Als hij acht jaar is verandert Musa’s leven totaal, wanneer zijn vader besluit het land van herkomst te verlaten om naar Europa te gaan met zijn gezin. In plaats van te blijven, vertrekt zijn vader echter op dezelfde dag alleen terug naar het land van herkomst. Daar staat hij dan, in het koude Nederland met zijn broer, zusjes en moeder. Een land dat hij niet kent en waarvan hij de taal niet spreekt. Wat nu?

De gemene deler tussen humor en kwetsbaarheid is dat het verbindt, zo vindt Musa. En verbinding, daar is het hem om te doen.

Het resultaat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuur overstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven. Puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.