L'Immensità

L'Immensità

Terug naar UITagenda

In het Rome van de jaren zeventig zijn nieuwe buurten in aanbouw, zijn tv-programma’s nog in stemmig zwart-wit en staan de sociale verhoudingen in Italië op een kantelpunt. Clara en Felice zijn net met hun drie kinderen naar een nieuw appartement verhuisd. Hun huwelijk is fragiel en kwetsbaar, maar scheiden is niet bespreekbaar. Clara vindt haar toevlucht in de hechte band die ze heeft met haar drie kinderen.

Adriana, haar oudste, is de meest oplettende getuige van Clara's stemmingen en de toenemende spanningen tussen haar ouders. Adriana worstelt met haar identiteit, en in haar hardnekkige streven om iedereen ervan te overtuigen dat ze een jongen is, wordt het toch al broze evenwicht binnen het gezin tot een breekpunt gebracht.

Regisseur Emanuele Crialese toont ons een prachtig tijdsbeeld, gaat in op mentale gezondheid en de (on)breekbare band met familie. Daarbovenop bevat L’Immensita een aantal wervelende muzikale scènes, waarin de immer charismatische Penélope Cruz, die een bijzondere moederrol neerzet, zich van haar meest glamoureuze kant laat zien.

L’Immensità werd afgelopen jaar in Venetië genomineerd voor de Gouden Leeuw.