JazzOUT Fest Limburg

JazzOUT Fest Limburg

Terug naar UITagenda

GoGo Penguin (UK) is terug in Heerlen tijdens JazzOut Fest Limburg!

4 Limburgse steden, 1 jazzfestival. Van 1 t/m 15 april 2023 ademt heel Limburg jazzmuziek tijdens JazzOut Fest Limburg! Vooraanstaande podia in Maastricht, Roermond, Heerlen en Venlo presenteren tijdens hét jazzfestival van Limburg een wervelende line-up met uiteenlopende jazzstijlen. Van old school tot het geluid van nu en morgen, en cross-overs met soul, funk, hiphop, pop en klassiek.

Eerste headliners & Early bird tickets
Wat dit festival zo uniek maakt is dat er elke dag een festival op een andere Limburgse locatie neerstrijkt. Zo trekt deze jazzcaravaan niet alleen naar (theater/podium), maar stopt deze ook bij (overige podia). Met telkens een compleet, en eigen festivalprogramma waarbij lokale, nationale en wereldtop hand in hand gaan. De eerste headliners zijn Cory Henry & The Funk Apostles, Dirty Loops en New Cool Collective. In Heerlen is GoGo Penguin de eerste grote naam.

GoGo Penguin (UK)
Op zaterdag 8 april voeren de heren van GoGo Penguin je mee naar een nieuwe muzikale wereld in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Het minimalistische en vernieuwende geluid van GoGo Penguin valt namelijk niet in een hokje te stoppen. Het uit Manchester afkomstige trio beschrijft hun unieke geluid als ‘akoestische elektronica’ en ligt ergens in het midden tussen jazz, minimal, triphop, rock en klassieke muziek. De band laat zich inspireren door uiteenlopende artiesten, van Aphex Twin en Squarepusher tot Philip Glass en glitchy soundtracks van films en games. Het resultaat is een hedendaags jazzmengsel van energieke en altijd meeslepende composities.

In 2015 tekende GoGo Penguin bij het legendarische jazzlabel Blue Note Records en brachten ze hun albums Man Made Object (2016), A Humdrum Star (2018) en GoGo Penguin (2020) uit. Tijdens dit concert spelen ze niet alleen muziek van hun laatste album, maar hoor je ook nieuwe nummers en oude klassiekers.

Tijdens JazzOUT 2016 werd GoGo penguin door Written in Music nog omschreven als "Een drie-eenheid die grenzen verlegt, op een manier die jazz terugbrengt tot pure schoonheid. Wat mij betreft het hoogtepunt van JazzOut."

Line-up: Chris Illingworth (piano), Nick Black (bass & amp), Jon Scott (drums)

Jazzoutfest.com
Houdt de website jazzoutfest.com in de gaten voor alle nieuwtjes. Tot en met maandag 2 januari is er een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar en ontvang je €10 korting!