De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

Terug naar UITagenda

In vervolg op de succesvolle documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw is vrijdagmiddag 07 april eenmalig de integrale uitvoering van de Matthäus Passion te bewonderen. De aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk, gedirigeerd door Reinbert de Leeuw, opnieuw geregisseerd door Cherry Duyns.

Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw, heeft zijn leven altijd gewijd aan de moderne klassieke muziek, van Schönberg tot Oestvolskaya. Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog, draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion. Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. Het liefst had hij al zijn andere concerten willen afzeggen. ‘Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezig houden, zou ik dat zo doen’, zegt hij.

Met solisten Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), Tomáš Král (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor. Concertmeester: Judith Steenbrink.

Bijzonderheden
De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw vertonen we met een pauze.