Vertoning documentaire Sisterhood + nagesprek

Vertoning documentaire Sisterhood + nagesprek

Terug naar UITagenda

Hoe is het, om een Nederlandse vrouw te zijn anno in de 2020's?

Sisterhood is een documentaire over hoe het is om vrouw te zijn en de dagelijkse confrontaties die daarbij komen kijken. Filmmaker Sophie Dros (King of the Cruise, Genderbende) praat in de film met vier uitgesproken, eigentijdse vrouwen en een groep jonge meiden. Samen bespreken zij hoe het is om nu een Nederlandse vrouw te zijn. Het zijn universele verhalen over omgaan met verwachtingen, ongemakken, empathie, verbondenheid en verlangen, maar ook over angst, de behoefte aan bevestiging en de controle verliezen. De documentaire is geïnspireerd door Simone de Beauvoirs essay de Tweede Sekse. De film is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2021 van het Nederlands Film Festival. Wij vertonen de film met aansluitend een nagesprek met Aangenaam Collective, een Limburgs feministisch collectief, over hoe het is om vrouw te zijn anno 2023.

Over feministisch collectief aangenaam:
Aangenaam is een intersectioneel feministisch platform dat zich inzet voor een gelijkwaardige regio waar iedereen gezien en gehoord wordt. Ze serveren naar eigen zeggen feminisme met een Limburgs sausje. Ze halen informatie uit boeken, podcast en andere platforms. Internationale en landelijke thema’s vertalen zij naar een regionaal niveau. Ze willen iedereen in de regio kennis laten maken met intersectioneel feminisme en het gesprek aangaan met elkaar en anderen, om zo kennis, ideeën en ervaringen uit te wisselen op een toegankelijke en aangename manier.